29 Haziran 2010 Salı

fare patik

4 numara örgü şişine patik tabanı için 39 ilmek atın.1sıra düz örün.2.sıra başında 1.ilmeği örmeden alın.1ilmek arttırın.(Şişe 1 iplik dolayarak)Sıradaki 18 ilmeği haroşa örgü örün.Aynı şekilde 1ilmek arttırırı.1ilmek haroşa örgü örerek 1ilmek arttırın.Sonraki 18 ilmeği haroşa örgü örün.1 ilmek arttırarak,kalan 1 ilmeği haroşa örgü örün.Böylece sıra sonunda toplam 4 adet ilmek artmış olacaktır. Sonraki her 2.
sırada aynı ilmek arttırma noktalarından(18 ilmekler sabit kalacak)4 kere 1 ilmek arttırarak(yani her sırada 4 ilmek artmış olacak) haroşa örgü örmeye devam edin. Örgü boyu haroşa örgüden itibaren 10sıra(arkalı,önlü)olduğu zaman, şişte olan toplam 59 ilmek üzerinden 2sıra düz örgü örün.3.sırada patik kenarındaki tırtıklar için sıra boyunca 2ilmeği 1ilmek düz örerek, şişe 1iplik dolayın.Sonraki sıra ilmekleri olduğu gibi örün. Sonra bütün ilmekler üzerinden 2 sıra düz örgü,1 sıra haroşa örgü örün.8 sıra daha düz örgü örün.11.sırada patik burnu için örgü ortasındaki 11 ilmeği örgü şişinde bırakın.İki kenardaki 24′er ilmeği beklemeye alın.Örgü ortasındaki 11 ilmek üzerinden düz örgü örmeye,aynı zaman her sıra sonunda 11.ilmekle birlikte, 2 kenardaki bekleme ilmeklerinden 8 kere 1 ilmek eksilterek örgüye devam edin.İki kenardaki bekleme ilmeklerinden 8′er adet ilmek kesme işlemi tamamlandığı zaman patik burun örgüsü 16 sıra olacaktır.17.sırada iki kenardaki 16′şar adet bekleme ilmeğini aynı örgü şişine geçirin.17.sıra başından itibaren patik boğazına bağcık yeri için,sıra boyunca 2 ilmeği 1ilmek düz örerek şişin başına 1iplik dolayın. Sonraki sıra ilmekleri olduğu gibi örün. 18 sıra olduğunda, bütün ilmekler üzerinden 4sıra haroşa örgü örerek bütün ilmekleri bir kerede kesin.Patik tabanı ve arkasını gizli dikiş ile birleştirin.Saten kurdelayı 2 eşit parçaya ayırarak, uçları ön ortasında kalacak şekilde, bağcık ajurlarından geçirin.
Yazının Kaynağı: Yumak Çocuk El Örgüsü Desen Kitabı(ben sadece sayılarla biraz oynadım.bir de orjinalinde ajur vardı,ben düz yaptım.fare haline ise kendim dönüştürdüm.





2 yorum:

Bucanni dedi ki...

Canikom ne güzel anlatmışsın. Okullarda kapandı tatile gitmiyomusun :) Bana bu sene tatil yok benim yerime sen git :) öptüm çok.

Baharcicegi dedi ki...

Sayfayin yeni hali güzel olmus güle güle kullan ögretmenim
patikler cok sirin olmus emegine saglik
tatil yokmu söööle uzan kayseriye dogru,tramyayda var artikim dolmusa otubüse gerek yok,ben daha binmedim tramvaya ama olsun haber vereyim dedim kayseriden yenilikleri