28 Eylül 2009 Pazartesi

v-şeklinde şalı tamamlayabildim sonunda...

http://hazalca.blogspot.com/2009/06/v-seklinde-sal.html
başladığım günki resminin yukarıdaki adreste olduğu şalı nihayet bitirebildim.adını yaşar koyacaktım artık.nedense süründü de süründü.aslı varmı bilmem ama örgü örerken üzerine gelen kişinin karakterini alırmış örgü.böyle her yere yetişen hızlı biri gelmişse çabucak biter,yavaş mıymıy biri geldiyse de böyle sürünürmüş.ay bunun üstüne kim geldi bilmem ki:)
efendim şimdi tarif isteyenlere ne desem bilmem ki.yapmak istediğim model dalgalı ajurdu ama olmadı,böyle bir model çıktı ortaya.
3ilmekten başlayıp,ortadan artıra artıra bir üçgen yaptıktan sonra,istenen boya gelince örgüyü ikiye ayırıyoruz.iki parçayı ayrı ayrı ve hiç artırmadan örüyoruz.sonra böyle şirin bir şal oluyo.kenarlarının saçaklarını da taktık mı tamam.
siz sormadan ben yazayım,bu kaçıncı şal bilmiyorum ama hepsini kendime örmüyorum ki.arkadaşlarıma,sevdiklerime hediye ediyorum.bu da bir arkadaşa gidecek.iyi günlerde giyer inşallah.
unutmadan aşağıdaki resimler şalın nasıl gerdirilerek açıldığını gösteriyor.artık ütülemiyorum.ıslatıp,resimdeki gibi gerdirince kuruduğu zaman ütülenmişten güzel oluyor.




















10 yorum:

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

canım arkadaşım mükemmel olmuş tığla yapılmış gibi duruyor

resimden örnek çıkarmakta hiç bana göre değil ajurlar nefis duruyor. sağlıkla kullan

Bucanni dedi ki...

Canımcım eline sağlık. Bende inanırım elişinin üzerine gelen kişiye göre hız kazandığına. Valla benimde ne zamandır elimde bir hırka sürünüyo bitiremedim gitti. Çünkü üzerine uyuşuk biri geldi :)

Baharcicegi dedi ki...

salin üzerine beni gelmedim valla ,ben hizliyimdir ceyiz yaparken hic yarim isim olmadi
Arkadasin iyi günlerde giyinsin hediyen ömürlük giydikce seni hatirlar

tokito dedi ki...

nice job!

ilmekilmek dedi ki...

çok değişik ve şık bir şal olmuş canım ellerine sağlık, benimde aklımdan geçmişti bu şal kaçıncı acaba diye, çevrendekiler çok şanslı nediyeyim..
sağlıcakla kal...

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

güzel bir haftasonu geçirmeniz dileğiyle sevgiler

Güloanne mutfakta dedi ki...

canım ellerine sağlık süper olmuş yapılışını daha açıklayıcı yazarsan memnun olurum sevgiler

Baharcicegi dedi ki...

hu hu kimse yokmu,pazar günü evde durulmaz tabi
sicacik sakin güzel bir pazar günü dilegiyle

Baharcicegi dedi ki...

yukardaki yorumda pazar yazdim' da bugün cumartesi burda resmi tatil bugün bende pazar zannettim bugünü günleri karistirdim yaslaniyorum galiba!!!!

berkbuket dedi ki...

hih hii yeni bir işe başlarken annem beni odadan çıkarıp koşa koşa gel ben işe başlarken derdi. birde bir şey söyletirdi. elin kuş g.... taş olsun dedirtirdi.