8 Haziran 2009 Pazartesi

mavi çocuk pançosu

kızıma ördüğüm hırkadan artan yünden ve evde kalan yünlerden bişeyler öreyim dedim.aklıma böyle bir panço örmek geldi.arkadaşlarımda küçük kızı olan çok.birinin doğum gününe giderken götürürüm diye düşündüm.çocuklar sevinince,ben onlardan daha çok seviniyorum.

yapılışını da dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım.üzerine bir de bere örmeyi planlıyorum.ilerleyen günlerde onu da yayınlarım inşallah.


arka:

33 ilmekle başladım.6 sıra sakallı iple düz ördükten sonra,düz maviye geçtim.16 düz ,1 artır,1 düz,1 artır,16 düz olarak ilk sırayı tamamladım.ortadaki 1 ilmek hep sabit kalacak.her ön sırada o 1 ilmeğin sağından ve solundan birer artırılacak.arka sırada hep ters örüyoruz.bu artırmaya ek olarak da,6 sırada bir ,örgünün her iki tarafından birer ilmek artırmamız gerekiyor.(dik üçgen olmasın,biraz genişlesin diye)ortadaki delikler 41 adet oluncasakallı ipe geçip 8 sıra daha düz örüp kapatıyoruz.

ön:

yine aynı sayıda ve aynı şekilde yapılır.ancak ben tavşan şeması yerleştirdim.isteyen başka şema da yapabilir.sonra iki parçayı yanlarından birbirine dikiyoruz.pançomuz hazır.











5 yorum:

dantelistan dedi ki...

çok şeker olmuş tavşanlara bayıldım ellerine sağlık canım sakallı ip kullanmadan örsem erkek çocukları için olurmu acaba 2 yumak aynı maviden ipim var ne dersin
iyi günler

MuratCAN dedi ki...

Merhaba Hobiciler,

Www.hobisergisi.com AÇILDI!... Örgülerinizi elişlerinizi kısaca hobilerinizi satan insanları buluşturmaya planlıyoruz. Hobisergisi.com da yayınlanan her hobiye 1 kontür veriyoruz tabii bazı şartlarımız var. Örnek verecek olursak, yapılışını biraz olsa anlatmanız gerekli. Neden derseniz hobinin size ait olduğuna inanmamız gerekli. Bunun yanında yaptığınız hobiler ayın en fazla oy alan hobisi olursa hediye kontürler kazanacaksınız.

Ayrıca referansınız olan her üye başına 2 kontür kazanacaksınız... Hediye kontür kazanmanız için referansınız ile üye olan kişinin hobilerini eklemesi gerekmektedir.

Site adresi: www.hobisergisi.com

iyi günler
Murat CAN



Sitemizi blogunuzda tanıtabilirmisiniz ?

Teşekkürler

İletişim= mrt.cn@hotmail.com

Baharcicegi dedi ki...

hangi cocuk sevinmezki böyle tavsanli pancoyu görünce,cok sirin olmus emegine saglik

hülya kenar dedi ki...

çok cici olmuş yaa renkler harika elinize sağlık

gökyüzününelleri.blogspot.com dedi ki...

arkadaşım çok güzel olmuş ve çokda güzel açıklamışsın sevgiler