26 Kasım 2010 Cuma

kruvaze bebek yeleği

arkayı70 ilmek başladım.karnıbahar modelini 4 kez yaptıktan sonra(ben her karnıbahardan sonra iki sıra düz örüp,sonra diğer karnıbaharı koydum.) 4 ilmek düz,3lü ajur,7 ilmek düz şeklinde devam edip en son 4 düzle bitirdim.3 lü ajur 12 tane olunca kolları her iki yandan 3-3-2-1-1 şekline kestim.3 lü ajur en alttan itibaren 22 tane olunca dümdüz keserek kapattım.
önleri 57 ilmek başladım.baştan 5 ilmek haraşo yapıp yine arkadaki gibi karnıbaharı ördüm ve 3 lü ajura geçtim.baştaki 5 haraşo sabit.3 lü ajur 9 tane olunca haraşoların yanından her sırada birer ilmek kestim.kol evi yine arkada olduğu gibi.tam boy da yine arkada olduğu gibi.diğer önüde bunun simetriği olarak ördüm.
Kollar için de diktikten sonra tığ ile sık iğne yaptım.
KARNIBAHAR MODELİ: 1 DÜZ, 2İLMEK KES, 2 İLMEK KES, 2 İLMEK KES, 1 DOLA, 1 DÜZ, 1 DOLA, 1 DÜZ, 1DOLA, 1 DÜZ, 1 DOLA, 1 DÜZ, 1 DOLA, 1 DÜZ,1 DOLA,2 İLMEK KES, 2 İLMEK KES, 2 İLMEK KES,2 İLMEK KES, 2 İLMEK KES, 2 İLMEK KES.ARKADA İLMEKLER OLDUĞU GİBİ.
3LÜ AJUR MODELİ: 1 DÜZ, 1 DOLA, 3 İLMEK BERABER KES, 1 DOLA, 3İLMEK BERABER KES, 1 DOLA..............ARKADA BÜTÜN İLMEKLER OLDUĞU GİBİ.ÜÇÜNCÜ SIRADA BÜTÜN İLMEKLER DÜZ.ARKA YİNE AYNI.SONRA 1. DEN DEVAM
örerken bu linkten de yararlandım.

22 Kasım 2010 Pazartesi

kapşonlu çizgili bebek pançosu

120 ilmekle ve 4 numara şişle başladım.2 sıra haraşodan sonra düz örgüye geçtim.8 sıra puanlı,2 sıra kırmızı yünle ördüm. Puanlı ipin ilk sırasında 55 ilmek düz 1 ilmek ters örerken 1 ilmek eksilttim,6 ilmek düz, 1 ilmek ters örerken 1 ilmek eksilttim, 55 ilmek düz ördüm. her sırada 6 ilmeğin sağından ve solundan 1ilmek eksilttim.(Saç örgüsü için zemin hazırladık).puanlının 5.sırasında saç örgüsüsn burgusunu yaparken,aynı zamanda kenar kısımlarından da birer ilmek eksilttim.(5 ilmekten sonra gelen ilmeği,yani 6. ilmeği 7 ve 8 in üzerinden geçirdim.diğer tarafta da tersini yaptım)bu şekilde eksilterek resimde görüldüğü boya gelince(saç örgüsünün sağında ve solunda 16 şar ilmek kaldı)ilmekleri beklemeye aldım.önüde aynı şekilde ördüm ancak,yaka açıklığı için saç örgüsünün sağında ve solunda 24 er ilmek kalınca örgüyü ikiye ayırıp,o şekilde 16 şar ilmeğe ulaştım.örgü başlangıcı,önyarı olmak üzere(önün yarısı+arka+önün diğer yarısı)ilmekleri şişe alarak yaklaşık 20 cm düz örgü örerek kapşonu yaptım.
kapşonun kenarlarından kordon geçirdim ki gerektiğinde bağlanabilsin.ayrıca kırmızı yünle bir kare örüp,onu da cep olarak diktim.cebin üzerindeki bebek de bir tokaydı.tokasını çıkarıp buraya diktim.kenarlarına saçak yaptım.ha birde kapşonun ucuna..





12 Kasım 2010 Cuma

panço ile boyunluk modeli ve de İYİ BAYRAMLAR





ee hep örecek değilim ya,arada sırada kendime hazır bişeyler de satın alıyorum.bayram için de değil ama stres atmak nedeniyle alışverişe çıktığım bir gün,bunları aldım.fiyatları çok uygundu.aslında çok kolay modelleri.rahatlıkla örülebilir.belki yapmak isteyen olursa,fikir alabilir resimlerden.
ayrıca herkesin KURBAN BAYRAMINI da en içten dileklerimle kutluyorum.sevgiler

6 Kasım 2010 Cumartesi

minik kızlara yeşil süveter-yelek



38 ilmek başladım.4 sıra haraşo ördükten sonra kenarlarda 6 şar haraşo yapıp ortasını düz ördüm.her ön sırada haraşoların hemen yanındaki ilmekten birer ilmek artırdım.arkada ilmekler olduğu gibi örülecek.yani artırma yok.6 sıra düz örgü,14 sıra ters örgü örerek ve artırmaları yaparak 116 ilmeğe ulaştım.kenardaki haraşoların sayısı 43 olmuş.şimdi ön kısımları örmek için örgüyü ikiye ayıracağız.ortadaki 6 ilmeği kestim ve 55 er ilmek olarak ayırdım.önleri ayrı ayrı örücez.zaten bir kenarı haraşo olan örgünün yaka kısmındaki 6 ilmeği de haraşo yapıp,geri kalan kısmını arkada olduğu gibi öreceğiz.ama bu sefer artırma yok,eksiltme var.yaka tarafındaki 6 haraşanın hemen yanındaki ilmekleri,her ön sırada birlikte örüp,her sırada birer eksiltiyoruz.bu şekilde 6 şar haraşo birleşene kadar keserek örmeye devam ediyoruz.12 haraşo kaldı şişte.bunu da 10 sıra haraşo ördüm.ilik açtım,sonrada 4 sıra daha haraşo örerek bitirdim.bitirirken kenarlardan birer ilmek kesere 4 sıra boyuncada uç kısmı biraz yuvarladım.diğer önüde bunun simetriği olarak ördüm..arka bele 2 düğme diktim.hiç dikiş yok.önleri şekildeki gibi kıvırıp,düğmeleri ilikledik mi giyilmeye hazır.bu 2-3 yaşa olur sanırım.