29 Mayıs 2014 Perşembe

saçaklama yöntemi ile yelek



bu yöntemi derya baykalın programında görüp çok beğenmiştim.sonra internetten videosunu bulup izledim.video bu linkte.
sonra kolları sıvadım ve başladım yeleğimi dikmeye...
ben ayrıntılara girmiyorum.video da çok güzel anlatılıyor zaten.soldaki parça dikilip kesilmiş olan,sağdaki de hazırlayıp henüz dikmediğim parçalar.
 bu da bittikten sonraki yıkanmış hali


26 Mayıs 2014 Pazartesi

kazak genişletmek

 böyle bir kazak aldım kendime.dokuması çok güzel.aslında dar geleceği aşikardı ama dayanamadım işte.sonrada nasıl genişletirimin derdine düştüm.
zaten kollarında ve cep ağızlarında deri vardı.ben de yazlara üçgen deri diktim.baktım yaka da dar,(geometrinin kulaklarını çınlatarak)bir üçgende oraya diktim.
güzel olmuş mu?




19 Mayıs 2014 Pazartesi

köpekli hırka



bu modeli burada gördüm.görür görmez de örmeye koyuldum.


ben biraz değişiklik yaptım.mesela ilmek sayılarını artırdım ve de gri yünüm yetmeyeceği için kolun birine beyazla destek verdim.burnunu kahverengi,dilini de kırmızı yaptım.sahibine gitti bile:))

önleri:34 ilmek başladım.etek kısmına lastik ördükten sonra beyazla patisini ördüm.sonra şemaya göre örmeye devam ettim.toplam boyu 40 cm oldu.yakayı da 4+3+2+1+1 olarak kestim.
arkayı 60 ilmekle yalancı selanik modeli ördüm.kollar içinde bedenden ilmek çıkarıp düz örgü ve yine yalancı selanikle ördüm.fotoğraflarla da anlatmaya çalıştım.(2 yaş çocuğuna göre oldu)


 arkası da böyle

12 Mayıs 2014 Pazartesi

sünger bob süveter



bu şirin süveteri burada gördüm.

burada kazak olarak çalışmışlar ama ben süveter olarak ördüm ve de V yaka yaptım.ön ve arka 60 ar ilmek.4,5 no şiş kullandım.



5 Mayıs 2014 Pazartesi

kırkyama yelek diktim

bu kırkyama yeleklere çok özeniyordum.örgü de tamam ama dikişte fazla bilgim yok.bir gün evdeki bir yeleğimin üzerine kumaş parçalarını koydum.rastgele birbirine ekledim.araya iğne oyasıdır,fistodur,bordürdür ne bulduysam ekledim.en son da kenarlarına hazır satılan koton biyelerden alıp geçirdim.başardım galiba,ne dersiniz?