30 Aralık 2012 Pazar

pembe fırfırlı hırka








tarifini sabah gazetesinin verdiği örgü diyarı dergisinden aldım.nakonun katkısıyla hazırlamışlar.çok güzel modeller var.ben pembe rengi tercih ettim.orjinal modelin her tarafı çift lastik örülmüş,ben önleri saç örgüsü yaptım.

24 Aralık 2012 Pazartesi

kumaş boyama yastık ve pikesi

gittiğim kursta kırkyamanın yanı sıra kumaş boyama da öğreniyorum.işte bu da ilk çalışmam.bir yastık boyadım önce.sonra hadi bi de pike yapayım dedim.böyle bişey çıktı ortaya.pikenin arkası polardan.yumuşacık bir pike oldu.bakalım kime kısmet olacak.

18 Aralık 2012 Salı

kırkyama çocuk pikesi

bu kırkyama insanda bağımlılık yapıyor galiba.bulmaca çözer gibi bişey sanki.her salı pazara gidip parça kumaş toplar oldum.metre işi almıyorum amaç kalanları değerlendirmek ya.bu sefer de birbirine uyumlu parça bulacağım derken ev kumaşlarla doldu.allahım ben niye bişeye taktım mı takıyorum ki?şu kuluna da biraz rahatlık nasip eylesen ne vardı? işte pikemiz bu.kalanları değerlendirip bir de yastık yapıcam diye çok uğraştım.onunla uğraşacağıma bir pike daha yaparmışım.yastık 40 değil 50 yama oldu belki. neyse herşey bitti derken kalan dantel yastığın 5 cm lik bölümüne yetmedi.napıyım napıyım derken yünden böyle şaşkın bir kedicik örüp,o bölüme diktim ve kapattım.lütfen güzel olmadıysa da güzel olmuş deyin.düşünmek yapmaktan çok daha zordu.neyse sonunda pike ve yastık bitti.şimdi 3-4 yaşlarında bir çocuk bulup hediye etmek kaldı.

11 Aralık 2012 Salı

tığla yelek




evde kalan iplerden doğaçlama olarak ördüğüm şirin yelek.uydurup ördüğüm için,valla tarif veremiycem kusura bakmayın.

5 Aralık 2012 Çarşamba

kedi temalı bebek pikesi

yine kırkyamalı bir uğraşmanın sunucu ortaya çıkan pisicik.yine dokunma duyusunu ön plana çıkaracak şekilde farklı kumaşlar var.kumaşların hepsi salı pazarının artık kumaşları.onlara yeniden hayat vermek hoşuma gidiyor.işte böyle yaptım.