31 Mayıs 2012 Perşembe

Dalmaçyalı bere

6,5 no lu şişle iki ipi birlikte kullanarak ördüm.ipler resimde görülüyor zaten.bu yeni yün çok güzel,yumuşacık.ben bu yıl bu yünle neler yaparım artık.
bereye 52 ilmekle başladım.hep düz ördüm.13 cm sonra, önce aralardan 10 ilmekte 1 ilmek keserek,sonraki sıralarda 8,6,4 ilmekte 1 ilmek eksilterek toplam 8 ilmek kalana kadar ördüm.bu son ilmekleri kesmeden iğneye geçirip büzerek,yan dikişi diktim.beremiz bitti bile.şimdi sıra köpeciği yapmakta.
kulakları siyah sakallı ip ve düz siyah yünü karıştırıp ördüm.4 ilmekle başladım.4 sıra düz örgü ördüm.kenarlardan artırarak 10 ilmeğe çıktım.4 sıra örüp yine kenarlardan azaltarak 4 e düştüm ve 4 sıra örüp kapattım.burun ve dili tığla ördüm.(sıkiğne olarak.)ağzını da işledim.gözleri de tığla yaptım.bir tane siyah büyük yuvarlak,iki tanede mavi küçük yuvarlak.bunları bereye yerleştirip diktim.
bir akşamda bitiyor.örmesi de çok zevkli.bakalım giyen bebek te zevkle giyecek mi?




4 yorum:

el emeğim göznurum dedi ki...

ellerine sağlık canım cok güzel bir bere

Marifetane hobi dedi ki...

Ne sevimli bir bere böyle:)) ellerin dert görmesin canım sağlıkla kullanılsın..

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Selamlar arkadaşım insan oglunun yapamıyacagı hiç bir şey yok emeklerine fikrine saglık arkadaşım harika bir iş çıkarmışsın

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ellerine sağlık canım bir iki gündür dolaşamıyorum fırsat bulup.

bu ana kuzusu iplerine bayılıyorum ben de yelek örmüştüm dükkanımda her rengi var çok beğeniliyor. şapka süper olmuş ben de kışa doğru epeyce şapka yapmayı düşünüyorum:)
şu an elimde bir yelek var çok beğeneceksin bitince paylaşacağım aslında epeyce birikti paylaşılacaklar.
sevgiler kolay gelsin