26 Kasım 2010 Cuma

kruvaze bebek yeleği

arkayı70 ilmek başladım.karnıbahar modelini 4 kez yaptıktan sonra(ben her karnıbahardan sonra iki sıra düz örüp,sonra diğer karnıbaharı koydum.) 4 ilmek düz,3lü ajur,7 ilmek düz şeklinde devam edip en son 4 düzle bitirdim.3 lü ajur 12 tane olunca kolları her iki yandan 3-3-2-1-1 şekline kestim.3 lü ajur en alttan itibaren 22 tane olunca dümdüz keserek kapattım.
önleri 57 ilmek başladım.baştan 5 ilmek haraşo yapıp yine arkadaki gibi karnıbaharı ördüm ve 3 lü ajura geçtim.baştaki 5 haraşo sabit.3 lü ajur 9 tane olunca haraşoların yanından her sırada birer ilmek kestim.kol evi yine arkada olduğu gibi.tam boy da yine arkada olduğu gibi.diğer önüde bunun simetriği olarak ördüm.
Kollar için de diktikten sonra tığ ile sık iğne yaptım.
KARNIBAHAR MODELİ: 1 DÜZ, 2İLMEK KES, 2 İLMEK KES, 2 İLMEK KES, 1 DOLA, 1 DÜZ, 1 DOLA, 1 DÜZ, 1DOLA, 1 DÜZ, 1 DOLA, 1 DÜZ, 1 DOLA, 1 DÜZ,1 DOLA,2 İLMEK KES, 2 İLMEK KES, 2 İLMEK KES,2 İLMEK KES, 2 İLMEK KES, 2 İLMEK KES.ARKADA İLMEKLER OLDUĞU GİBİ.
3LÜ AJUR MODELİ: 1 DÜZ, 1 DOLA, 3 İLMEK BERABER KES, 1 DOLA, 3İLMEK BERABER KES, 1 DOLA..............ARKADA BÜTÜN İLMEKLER OLDUĞU GİBİ.ÜÇÜNCÜ SIRADA BÜTÜN İLMEKLER DÜZ.ARKA YİNE AYNI.SONRA 1. DEN DEVAM
örerken bu linkten de yararlandım.

3 yorum:

*kelebekana*-* dedi ki...

çok güzel olmuş ..

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

süper olmuş ellerine sağlık bu yeleği çok beğeniyordum. elimdeki işleri halledip bitane yapayım çokşeker olmuş.

Baharcicegi dedi ki...

grip olmussun gecmis olsun kar istersen göndereyim ordan bana kartopu atarsin
Modelde gecen ajur , karnibahar sanki bir sebze corba tarifi verir gibi cok hosuma gitti valla ögretmenim cokda cici olmus