29 Mart 2009 Pazar

25 Mart 2009 Çarşamba

robalı bebek yeleği

tarifini altın örgüden aldım.arkadaşımın öbür ay doğacak olan kızı için örecem kısmetse....

http://altinorgu.forumy.biz/byrlykte-orelym-f25/pembe-bebek-yeledy-robasy-sac-orgulu-t771.htm

36 ilmek başladım. ipim nako vizyon beyaz. 4 numara şiş kullanıyorum. 4 haroşa sırası örüyoruz. yeleğin ön kısmı olacak burası. düğme dikilen tarafı.şimdi saç örgüsüne başlıyoruz. 3 ilmek haroşa + 2 ilmek ters + 9 ilmek düz örüyoruz. ve tekrar 2 ilmek ters. bu 2 ilmekten sonra geriye donuyoruz. düzleri düz, tersleri ters, haroşa olan ilmekleri de haroşa örüyoruz. tekrar baştaki 3 ilmek haroşa + 2 ilmek düz + 9 ilmek düz + 2 ters ve 10 ilmek haroşa örüp yine geri dönüyoruz. şimdi yine 3 ilmek haroşa + 2 ilmek ters + ve üçlü saç örgüsü için yedek şiş yardımıyla ilk 3 düz ilmeği şişe alıyoruz. ikinci üç ilmeği ördükten sonra yedek şişteki ilmekleri karşı şişe takıp onları örüyoruz. ve son 3 ilmek düz olarak örüyoruz.

10+10 haroşadaki yerden ve saç örgüsündeki düz ilmeklerin sonrasindaki 2 ters ilmeklerden yapıyoruz dönüşleri. şimdi diğer tarafın burgusunu anlatmaya çalışayım. bunda da ilk 3 ilmek (düz olan yer) örülür. ikinci 3 ilmek yedek şişe alınır ama bu sefer örgünün arka tarafında bekletilir.3. 3 ilmek örüldükten sonra yedek şiştekiler karşı şişe takılır ve örülür.aynı işlemleri tekrarlıyoruz







19 Mart 2009 Perşembe

kahverengi tuniğim

evet nihayet kahverengi tuniğimi ekleyebildim.aslında bitireli biraz zaman oldu ama araya başka modeller girince kaldı.çok severek,çok zevkle giydiğim bir tunik sahibi oldum.motifini daha önce resimlemiştim.
motifim
http://hazalca.blogspot.com/2009/01/motif-rnekleri.html


















































15 Mart 2009 Pazar

vosvoslu süveter

ön:74 ilmek başladım.önce kırmızı ile lastik ördüm.sonra araya iki sıra kırçıllı ile lastik örüp,iki sıra daha kırmızı ile lastiği bitirdim.sonra kırçıllı yünle devam edip,şemaya göre örgüye devam ettim.kolunu keserken her iki taraftan 4-3-2-1 keserek devam ettim.kol kesiminin hemen ardından yakayı kestim.onuda örgüyü ikiye ayırıp,iki sırada bir,birer ilmek keserek yaptım.yaka ve kol bantlarını sonradan ilmek alarak lastik ördüm.

arka:68 ilmekle başladım ve devam ettim.

yaka bantını örerken yakanın bir tarafını açık bıraktım,ilik düğme yaptım.(bebeklerin kafası kolay geçsin diye)

hediye ördüm bunu.bakalım hangi yakışıklıya kısmet olcak.



























4 Mart 2009 Çarşamba

saç örgü atkım bitti

nasıl?güzel olmuş mu?
uçlarına da ponpon taktım.bu da lila bereyle birlikte yeğenime gitti.





1 Mart 2009 Pazar

saç örgü atkı

bu da lila bere ile takım olsun diye öreceğim atkı.böyle 3 renkten düz şeritler örüp,saç örgüsü şeklinde dolayıp yapacağım.bakalım nasıl olacak.