25 Aralık 2008 Perşembe

kafesli(dünür) atkı

bunu bir arkadaşıma yeni yıl hediyesi ördüm.
daha önce ördüğüm boyunluğun ipi yarıyarıya artmıştı.hem onu değerlendirdim,hemde bu modeli örmeyi merak ediyordum.onu denemiş oldum.
örülüşü biraz oyalayıcı ama zevkli.ince tiftik yün ve 5 no şiş ile 35 ilmek başladım.1 karış patika yol modeli ördükten sonra,ilmekleri 7şerli olarak ayırdım.her bir parçayı düz örgü ile yaklaşık bir el genişliğinde ördüm ve ilmekleri kapatmadan tekrar birleştirdim.iki karış daha patika modeli örüp,yine 5 parçaya ayırdım.yine aynı şekilde 5 ayrı parçayı düz örgü ile ayrı ayrı ördüm.diğer tarafın içinden hasır şeklini vererek parçaları geçrdim.ilmekleri tekrar aynı şişe toplayıp,bir karış daha patika modeli örüp bitirdim.kenarına tığla çiçek yaptım.hepsi bu kadar.patika yol örneğinin linkini verdim.nakonun sitesinde resimli gösterimi var.





































Örnek 2+2 ( 2 düz 2 ters ) lastik üzerine kurulur.İki ters ilmek örülür,İplik 1 kez şişe dolanarak ajur oluşturulur,İki düz ilmek sol yöne doğru birlikte örülerek kesilir, tüm sıra bu şekilde tamamlanır,Örgünün arka yüzünde ters ilmekler ters, düz ilmekler düz olarak örülür,Patikanın ikinci kıvrımı için 2 ters ilmek örülür, 2 düz ilmek bu kez sağ yöne doğru birlikte örülerek kesilir,Kesme işleminin hemen ardından iplik şişe dolanarak ajur oluşturulur. Ajurlar kıvrılan ilmeklerin bir kez sağ tarafında , bir kez sol tarafında oluşturulur,
Örneğimizin bitmiş hali. Düz ilmekler ajurların etrafından dolanarak patika yol kıvrımı oluşturur.

patika yol örneği
http://www.nako.com.tr/Nako-Knitting-Club/Orgu-Ogreniyorum-Detay.aspx?kid=45

6 yorum:

dantelistan dedi ki...

yapılışı oyalayıcıda olsa sonuç mükemmel kullanacak kişi şanslı ellerine sağlık arkadaşım

berkbuket dedi ki...

bu da çok güzel olmuş ellerine sağlık. bunudamı yapsam acaba öf ne yapacağımı şaşırdım ya.

made in funda dedi ki...

çok çok çokkk güzelll

ELAY dedi ki...

S.A.
HAYIRLI GECELER CANIM.ELLERİNE SAĞLIK.ÇOK GÜZEL BİR HEDİYE.ELEMEĞİ OLMASI ÇOK ANLAMLI BENCE.HAFTA SONUNDA HERŞEY GÖNLÜNCE OLSUN .A.E.O.

makhina dedi ki...

selamlar hediyenin sahibi şanslı ,gördüklerimden farklı ve güzel bir fular olmuş ellerine sağlık,hayırlı pazarlar dilerim

Baharcicegi dedi ki...

örerken oyalasada degmis emeklerine,arkadasin iyi günlerde kullansin